Kasteel

Oude glorie
Gaan oude tijden herleven in IJsselstein? Ik fietste vrijdagmiddag langs de kasteeltoren en was aangenaam verrast. Het Groene Kruisgebouw is nagenoeg neergehaald en je hebt nu al goed zicht op de zijkant van de toren. Ik dacht in de torenmuur zelfs de contouren te zien van waar ooit de verbinding met de rest van het kasteel was. Maar misschien was het sloopgruis of ging mijn fantasie met me op de loop. Ik had ook al het idee dat Vrouw Berthe meer dan anders stond te shinen op haar sokkel onder de kastanje.

De parel van IJsselstein
Het is in ieder geval erg verrassend hoe mooi de toren nu al tot z’n recht komt. Ondanks sloopafval en rommelige bosschages is er een tipje van de sluier opgelicht hoe de parel van IJsselstein straks in volle glorie zal stralen. En des te onbegrijpelijker is het dat er ooit besloten is om op die plek een historisch totaal niet relevant gebouw te plaatsen. What were they thinking?

Ik weet dat er veel mensen zijn die het jammer vinden dat het Groene Kruisgebouw gesloopt wordt. Ik begrijp de sentimenten. Maar ik deel die mening niet. En ik ben er van overtuigd dat al die mensen straks ook zullen zeggen: ‘wow, waarom hebben we dit niet eerder gedaan!’

xX Liefs uit IJsselstein

Plannen Kasteelcomplex
Groene Kruisgebouw
Vrouw Berthe

Reacties zijn vanzelfsprekend altijd welkom. Je reactie wordt pas na moderatie eventueel gepubliceerd. Als je je reactie privé wilt houden, vermeld dit dan even onder je bericht.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *