Oost west thuis best nieuwe expositie Museum IJsselstein

Voor Oost, west, thuis best, de nieuwe expositie van Museum IJsselstein, kozen tien inwoners uit IJsselstein hun favoriete object uit de collectie van het museum. Fotograaf Bernadet de Prins portretteerde hen. Een tentoonstelling over voorwerpen en verhalen, en over het belang van thuis.

Een museumcollectie is niet alleen het geheugen van een stad, maar kan ook vormend zijn voor de toekomst van een plek. Museum IJsselstein bouwde de afgelopen 90 jaar een collectie op van ongeveer 3000 voorwerpen. Van middeleeuwse objecten tot hedendaagse kunst die de lokale geschiedenis reflecteert. Welke stukken zijn van waarde? En wie bepaalt dat eigenlijk? Hierin speelt niet alleen het perspectief van het museum een rol, maar óók – en misschien zelfs vooral – de blik van de inwoners van de stad.

Persoonlijke verhalen

Wat maakt deze collectiestukken – van ruiterhelm tot dobbelsteentje – voor hen zo speciaal? In deze tentoonstelling zijn de persoonlijke verhalen van Briana, Carla, Evren, Frieda, Kevin, Marijn, Mark, Melanie, Ryan en Shanna opgetekend. In hun eigen vertrouwde omgeving – thuis of op het werk – werden ze geportretteerd door fotograaf Bernadet de Prins.

Oost West, thuis best wordt op zaterdag 11 februari geopend door burgemeester Patrick van Domburg, en is te zien t/m 7 mei 2023.

Info: www.museumijsselstein.nl

Foto bovenaan: Bernadet de Prins

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *