Liefs uit IJsselstein met fotograaf Marieke Gaymans

Joe, daar zijn we weer! De hoogste tijd om de (schrijf)draad weer op te pakken. Door een reorganisatie bij DPG Media moest een aantal lokale kranten vrezen voor het voortbestaan. Ook Zenderstreeknieuws ontkwam niet aan veranderingen. Inmiddels is er duidelijkheid: Zenderstreeknieuws gaat door. Niet meer bij DPG, maar bij de nieuwe uitgever Kontakt Mediapartners.

Het is even wennen, voor zowel de redactie als de lezers, maar het goede nieuws is dat alle freelancers (waaronder uw eigen blogger) onderdak hebben gevonden bij de nieuwe samenwerkingspartner. Ondanks alle veranderingen is en blijft Zenderstreeknieuws natuurlijk ‘de enige echte’. Ik mocht aftrappen met een leuk bezoek aan fotograaf Marieke Gaymans in haar nieuwe Kunstgarage (zie foto’s). Hoe dat is afgelopen lees je hier.

En… ook weer zin om het bloggen voor ‘Liefs uit IJsselstein’ op te pakken. Plannen genoeg. Een nieuwe herfst, een nieuw geluid.

Een nieuwe herfst, een nieuw culturele seizoen in IJsselstein
Marieke Gaymans & de Kunstgarage op de foto voor Zenderstreeknieuws. Foto: Karin Doornbos


We zijn begonnen!
Het culturele seizoen is begonnen. Post-pandemie nog met de nodige mitsen en maren, maar er gebeurt weer wat in ’t stadje. Na de officiële opening van de Kunstgarage in het weekend van 3/4 september, is het een week later Monumentenweekend. Heerlijk rondneuzen in ons culturele erfgoed. Ook het Zendstation (voormalig Nozemagebouw) is van de partij. Tijdens het open monumentenweekend op 11 en 12 september 2021 zet het Zendstation zijn monumentale deuren voor iedereen open.

Kunstcafé
Uniek hierbij is de samenwerking met het Kunstcafé. Onder de naam KiHZ (Kunst in Het Zendstation) vindt tijdens het open monumentenweekend de tweejaarlijkse expositie van deze kunstenaarsgroep in het monumentale Zendstation plaats. Fotograaf Bernadet de Prins maakte speciaal voor deze gelegenheid een aangrijpende fotoserie met als titel ‘Alles van waarde. Wat je behoudt als je verliest’. Benieuwd welke IJsselsteinse kunstenaars er nog meer exposeren? Check het hier.

👉 Vergeet niet om een tijdslot te reserveren.

Het Zendstation in IJsselstein opent zijn deuren tijdens Open Monumentenweekend
Foto: Het Zendstation

Mevrouw Klein Sprokkelhorst in de tuin
En een beetje stiekem -ik wist in ieder geval van niets- blijkt de organisatie van Mevrouw Klein Sprokkelhorst (die van de fameuze kerstavonden) op 11 september een ‘Verborgen Tuinenroute’ in petto te hebben. Het programma ziet er veelbelovend uit. Tijdens ‘De Verborgen Tuinen’ kun je zo’n 40 privétuinen bezoeken. Prachtige locaties met volop theater, muziek, dans, poëzie, beeldende kunst en meer. En… vrij toegankelijk voor cultuurliefhebbers.

Waar dan?
De activiteiten vinden plaats in de binnenstad en daarbuiten, bij onder andere de Achtersloot, de Groenedijk, de Benschopperweg, Hogebiezen en de Poortdijk. Download de plattegrond via de website van Sprokkelhorst of haal een uitvouwbaar exemplaar in de binnenstad bij één van de winkeliers. Ook in de tuinen kun je op 11 september een plattegrond meenemen voor de rest van je route van die dag.

👉 Tip: plan je route van te voren. Er zijn veel activiteiten die echt de moeite waard zijn.

De verborgen tuinen van mevrouw Klein Sprokkelhorst in IJsselstein
Een veelbelovende opvolger van de kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst: Verborgen Tuinen.

Veelbelovend
En dit is maar een kleine greep uit alle fijne activiteiten. Laat het weten als je zelf een leuke (culturele) activiteit organiseert of weet. Het lijkt een veelbelovende herfst te worden in IJsselstein. Zin in!

©Tekst en foto’s (tenzij anders vermeld): Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein.

info@liefs-uit-ijsselstein.nl

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *