teksten en poezie Liefs uit IJsselstein

Inspiratieloos swappend langs de diverse socialemediakanalen, tref ik tussen alle herfstkleuren een bericht waar ik meteen blij van word. Iets met poëzie. ‘Zo’n idee dat ineens in je hoofd ontstaat en je eerst uit moet voeren voor je verder kunt’, schrijft Mariola Dirkzwager (schrijver en dichter) op haar Instagram. En het zorgt voor een kettingreactie. Ook ik wil er meteen mee aan de slag, dit mooie initiatief delen.

Het is inmiddels een week later. Dingen. Je weet hoe dat gaat. En ik wilde de verdere ontwikkelingen even afwachten. Vandaag zaniken regen en wind tegen de ramen, het is gemeen koud, de verwarming gaat zelfs voor de eerste keer aan. Uitgelezen weer voor een gedicht of een blogje. Of een blogje over een gedicht.

Men neme
Het idee is even simpel als briljant. Je neemt een gedicht, knipt de zinnen en woorden los en stopt de woorden in een potje. ‘Zo, nu jij!’ Mariola gebruikte voor dit project een gedicht dat ze zelf schreef, en daagt jou uit om van de losse woorden een eigen poëtisch huzarenstukje te fabriceren. Haal de dichter in jezelf naar boven. Of zoals ze schrijft: ‘ook, of vooral, voor schrijvers die nog niet weten dat ze dichter zijn’.

Bestellen
Het project is inmiddels gerealiseerd. Je kunt het potje bestellen via de website van Mariola. Leuk om te geven (schoencadeau!) of om jezelf op te trakteren. Nieuwsgierig geworden? Check die website voor jouw potje poëzie en andere verhalen. De voorraad is beperkt, op = op. En nee, ik krijg geen commissie, al is me -ter inspiratie- wel een potje aangeboden. Ik overweeg een carrière als influencer. 😉

Veel puzzel- en poëzieplezier! En… laat vooral zien wat je ervan gemaakt hebt.

Liefs uit IJsselstein

©Tekst: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein.
Foto’s: Mariola Dirkzwager / Comhairle

info@liefs-uit-ijsselstein.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *