Schrijfworkshop Robbie Cornelissen bij Museum IJsselstein
Taal geven aan wat we belangrijk vinden, dat staat centraal in de schrijfworkshops van de IJsselsteinse schrijver Mariola Dirkzwager. Voor Schrijven bij MIJ maakt zij bij elke tentoonstelling een workshop op maat. Op 29 januari – de laatste dag van deze tentoonstelling – is het thema Vensters.

Robbie Cornelissen

Tijdens deze workshop verkennen we al schrijvend het begrip ruimte, naar buiten maar vooral naar binnen gericht. Hierbij sluiten we aan bij het werk van Robbie Cornelissen. In zijn film Het Grote Geheugen kijken we mee in het hoofd van Cornelissen. Waar blijven zijn gedachten als ze eenmaal zijn gedacht, waar slaat hij zijn herinneringen op?Geïnspireerd door zijn zoektocht zetten we alle vensters in ons hoofd open voor het ontdekken van de mooiste verhalen. Echt beleefd of ter plekke gefantaseerd, alles mag bestaan.

Poëzieweek 2023

In een workshop die valt in een week vol poëzie mag het thema Vriendschap, dat centraal staat in de poëzieweek, niet ontbreken. Veel van onze verhalen maken we immers niet alleen, maar samen met anderen. Een buurman, een verre penvriend, een beste vriend of zomaar een aardige dame in de zon op een terras. Vrienden in de ruimste zin van het woord. Die samen met je lachen, beleven en je inspireren in alle kleuren van de regenboog. Ook die krijgen in deze workshop alle ruimte om terug te komen in je gedachten en daarmee in de verhalen die we schrijven.
 

Creatieve schrijfopdrachten

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten nemen Nouline Dijkstra en Mariola Dirkzwager je mee door je eigen geheugenpaleis. Ervaring met schrijven is absoluut niet nodig om deze workshop met heel veel plezier te volgen. Schrijven mag in iedere taal die je beheerst. De workshop wordt gegeven in het Nederlands.
 

Wanneer: zondag 29 januari, 10.30 – 12.30 uur
Waar: Museum IJsselstein
Wie: volwassenen (minimaal 4 deelnemers, maximaal 20)
Kosten: €15,00
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. schrijfworkshop Vensters
Minder weergeven
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *