mevrouw Klein Sprokkelhorst is een begrip in IJsselstein

Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert

Magische Winterweilanden

Op 16 december wordt de Achtersloot omgetoverd tot één groot magisch winterfeest. Met muziek, vertellingen, theater dans en poëzie op 50 locaties. En… de voorpret is minstens zo belangrijk: bekijk het programma en de route en (tip!) luister alvast naar de superleuke podcast!

Uitgelicht: Lineke Lever & Paul Gellings

Van kunst – via poëzie – naar muziek

De IJsselsteinse pianiste Lineke Lever en schrijver/vertaler Paul Gellings sloegen de handen ineen voor deze bijzondere voorstelling. Paul Gellings vertaalde 4 prachtige gedichten van de Franse schrijver Marcel Proust die horen bij de pianocyclus ‘Les portraits de peintres’ (‘De portretten van de schilders’) van componist Reynaldo Hahn. De gedichten van Proust zijn gebaseerd op schilderijen van Albert Cuyp, Paulus Potter, Anton van Dyck en Antoine Watteau. Componist Hahn liet zich weer inspireren door de gedichten van zijn liefdespartner Proust.

‘Lusten en Dagen’ is de vertaling van de roman ‘Les plaisirs et les jours’ van de beroemde Franse schrijver Marcel Proust. Paul Gellings werkte als vertaler van de poëzie mee aan de eerste Nederlandse vertaling van deze roman. Lineke Lever nam deze pianocyclus op CD op en deze werd in 2022 bij het boek uitgegeven.

Tijdens deze avond hoort u de prachtige gedichten van Proust voorgedragen door Paul Gellings, afgewisseld met de bijbehorende schilderachtige pianomuziek, live gespeeld door pianiste Lineke Lever. >> Achtersloot 87A – 21.00 – 22.30 uur

Totaalprogramma:

Muziek, poëzie, theater en meer.
Geniet van kunst & cultuur van meer dan 300 artiesten!

www.sprokkelhorstpresenteert.nl

Gerelateerde berichten