Liefs_uit_IJsselstein_audiotour_Karin_Doornbos

Heb jij ‘m al, de IJsselsteinse audiotour?

Hè? Huh? Een audiotour, wat is dat? En wat moet je ermee? Een audiotour is een rondleiding via je telefoon. De audiotours zijn ontwikkeld voor musea en stadswandelingen. Museum IJsselstein gebruikt de audiotours al een tijdje bij de tentoonstellingen. Superhandig. Je hoort en beleeft de verhalen achter de kunstwerken in de tentoonstellingen op je telefoon. Je downloadt de gratis app en kunt meteen aan de slag. Easy!

De geschiedenis komt tot leven
Nu ook een audiotour voor de monumenten en beelden in IJsselstein. In samenwerking met de Historische Kring IJsselstein  (HKIJ), de molenaar van korenmolen De Windotter en vele andere enthousiaste IJsselsteiners, hebben Angelique van Lierop van Uit in IJsselstein en Esther Wajer van Buro Verhaalkunst de audiotour(s) samengesteld en vormgegeven. Op de website van Zenderstreeknieuws (en woensdag 6 september in de papieren editie) staat een leuk en informatief interview met de initiatiefnemers.

Liefs_uit_IJsselstein_audiotour
Korenmolen de Windotter

Oortjes in en gaan
Achter elk monument zit een boeiend verhaal. Die verhalen staan op jouw telefoon. Oortjes in en gaan! De verschillende items spelen automatisch af als je langs een beeld of monument in IJsselstein loopt. Je kunt alles ook beluisteren via de website van izi.TRAVEL.

Liefs_uit_IJsselstein_Karin_Doornbos_audiotour
Vestingmuur bij de Walkade

Hoe doe je dat?
Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.izi.travel.nl. Kies de gids die je wilt downloaden. Je kunt de audiotours on- en offline gebruiken. Ook in de offline modus worden de verhalen op straat via GPS geactiveerd.

Je kunt kiezen uit drie audiotours:

Open Monumentendag 2017
Deze audiotours zijn natuurlijk een must bij de Open Monumentendag (thema: Boeren, burgers en buitenlui) op zaterdag 9 september. De aftrap van de Monumentendag vindt plaats om 10.00 uur bij Museum IJsselstein door de IJsselsteinse CityRun. De dag wordt om 11.00 uur officieel geopend door burgemeester Patrick van Domburg.

Download de app en laat de geschiedenis tot leven komen.

©Foto’s en tekst: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein


Reacties zijn vanzelfsprekend welkom. Je reactie wordt pas na moderatie eventueel gepubliceerd. Als je je reactie privé wilt houden, vermeld dit dan bij je bericht.

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *