Liefs_uit_IJsselstein_Gerbrandytoren

Begin december deed ik mee met de IJsselsteinse Fotowedstrijd. Helaas viel ik niet in de prijzen. De concurrentie was groot, er zijn schitterende foto’s ingezonden. Mijn foto was een ‘lucky shot’. Genomen toen ik op de dag voor de uiterste inzenddatum uit het stadje naar huis fietste. De bomen en struiken bij het toekomstige Kasteelpark waren net verwijderd en de oranje herfstzon bescheen voor het eerst in tijden de zestiende-eeuwse Loyertoren.

Sfeerplaatje
Een mooi sfeerplaatje, maar voor mijn telefoon net iets te ver weg om het geheel goed scherp te krijgen. Ik hoopte dat ik ermee weg zou komen, maar de jury heeft (terecht) ook goed naar de technische kant van de foto’s gekeken.

De prijsuitreiking – Fotocollage: Mariola Dirkzwager


Drukke prijsuitreiking

Het was bomvol in ’t Koffiehuis van Museum IJsselstein tijdens de prijsuitreiking. Een mooie avond met interessante presentaties van fotograaf en jurylid Mark van der Zouw en HKIJ-voorzitter Bart Rietveld. Leuk om te zien dat er ook in 1934 al fotowedstrijden werden gehouden in IJsselstein.

Winnaar Vakjuryprijs: Elwin Mullekes – ‘Huldiging in IJsselstein’


Ontmoet elkaar in IJsselstein

De foto’s die in de prijzen gevallen zijn hebben terecht gewonnen. Bij een aantal foto’s miste ik wel de link met het thema: ‘Ontmoet elkaar in IJsselstein’. Eén van mijn favorieten was de foto van Eike Michler: ‘Into the light’. Uiteraard is het iedereen van harte gegund. Ook de foto’s in jongerencategorie vond ik erg verrassend.

Iedereen (nogmaals) van harte gefeliciteerd!

Toch in de prijzen
Een aantal winnaars kreeg een rondleiding in de Gerbrandytoren. Ook onder de stemmers voor de publieksprijs werd een rondleiding verloot. Natuurlijk heb ik ook op één van de foto’s gestemd. Uit de geverifieerde stemmen is door burgemeester Patrick van Domburg een getal met corresponderende naam getrokken. Het werd nummer 13. En laat dat nou net mijn geluksgetal zijn. Zo viel ik toch nog in de prijzen.

 

Tot volgend jaar!
De Fotowedstrijd IJsselstein 2017 was een groot succes. Complimenten aan Martin Planken voor de organisatie. Hopelijk wordt de wedstrijd weer een jaarlijks terugkerend evenement in IJsselstein. Hartelijk dank aan iedereen die (voor de publieksprijs) op mijn foto heeft gestemd. Doe volgend jaar ook mee!

Reacties zijn vanzelfsprekend welkom. Je reactie wordt pas na moderatie eventueel gepubliceerd. Als je je reactie privé wilt houden, vermeld dit dan bij je bericht.

©Foto’s en tekst en video: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *