We worden steeds betere vrienden, A. en ik. Ik moet erg aan hem wennen. Supersnel. Visueel heel sterk. Geen ochtendhumeur of andere opstartproblemen. Een verademing na de vorige. My new BFF (with lots of benefits!). Maar perfect is hij zeker niet.

Struikelen over de toetsen
Hij mag dan wel een SSD-schijf hebben, binnen vijf seconden opstarten en afsluiten (jeej!) en beschikken over een prachtig Full HD beeld en kraakhelder geluid. Maar. Er moet ook gewerkt worden. En het keyboard is op z’n zachts gezegd ‘niet zo prettig’. Ik struikel continu over de toetsen. Alles zit net op een andere plek dan ik gewend ben. Waar is m’n ‘del-toets’ gebleven? De platte stugge toetsen zijn niet zo fijn als je lange nagels hebt.

 


Niet het juiste richtinggevoel

Er moet ook weer een muis komen, want het touchpad is erg zwaar en heeft niet altijd het juiste richtinggevoel. Jammer, ik werk niet graag met de muis. RSI-klachten spelen dan veel sneller op. Bovendien ben je dan weer een USB-ingang kwijt.

Black Friday
Stiekem was ik liever op mijn oude vertrouwde rammelbak verdergegaan. Maar na ruim acht jaar trouwe dienst en steeds frequenter opkomende gebreken, vastlopers en uitvalsverschijnselen is er geen ontkomen meer aan. Na grondige research en een beetje hulp van Black Friday en de koele blauwe boys ben ik eruit.


Tien dingen tegelijk doen

Elke laptop heeft z’n voor- en nadelen. Ik heb een aantal exemplaren uitgeprobeerd en daar was ik snel klaar mee. Sowieso hebben ze allemaal het ongemakkelijke en geheugenslurpende Windows 10. Met deze Acer Aspire A515 kan ik dankzij de NVIDIA Geforce 2 GB stand alone videokaart foto’s én video’s bewerken. Met de Intel Core i5 processor en 8 GB werkgeheugen kan ik muziek afspelen, een film kijken, mailen, een nieuwsbrief maken, facebooken, twitteren en dit bij voorkeur allemaal tegelijkertijd zonder dat de boel vertraagt of vastloopt. Een verademing. En niet te vergeten: bloggen. Bij deze!

©Tekst: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein.
Foto’s: Tim Gouw – Unsplashed / Creative Commons

Reacties zijn vanzelfsprekend welkom. Je reactie wordt pas na moderatie eventueel gepubliceerd. Als je je reactie privé wilt houden, vermeld dit dan bij je bericht.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *