Stadsfotograaf_IJsselstein

Onze stadsfotograaf Ton Willemse. Op 13 januari 2016 kondigde Ton aan dat hij ging stoppen met zijn fotoblog ‘Rond de mast’. Gelukkig stopte hij niet met fotograferen. We hebben de afgelopen jaren genoten van zijn prachtige platen.

Carnaval, Koningsdag, Sinterklaas, een lokaal festival of (iets minder feestelijk) een grootschalige bomenkap: Ton was van de partij met zijn camera. Ook diverse IJsselsteinse (interim) burgemeesters en wethouders ontkwamen niet aan zijn lens. Een vaste waarde in IJsselstein. Zou je denken.

Burgemeester Patrick van Domburg – Foto: Ton Willemse

Een harde reset
Ton gaat ons verlaten. Hij vertrekt naar Brunssum (of all places). Zijn appartement aan de Kloosterstraat is verkocht en de wereld ligt open voor mooie nieuwe ervaringen. Soms moet je dingen achter je laten om jezelf weer opnieuw uit te vinden. Een harde reset. Een eind weg van het vertrouwde stadje.

IJsselfestival_Liefs_uit_IJsselstein_Karin_Doornbos
Wereldfestival IJsselveld 2014 – Ton aan het werk. Foto: Liefs uit IJsselstein / Karin Doornbos


Sue me!

We zullen Ton en zijn foto’s missen. De kans op mooie afbeeldingen voor ‘Liefs uit IJsselstein’ is nu ook verkeken. Maar ik heb er stiekem eentje (twee) gepikt (zie foto bovenaan de pagina). Dat mag vast wel voor een keer. En anders: sue me!

Lokale politiek
Alle goeds in je nieuwe leven, Ton. Je zult hier ongetwijfeld nog wel eens langskomen. Als Brunssum niet bevalt dan kom je gewoon weer terug. IJsselstein gaat nergens heen. En we hebben altijd Facebook om op de hoogte te blijven van je belevenissen in Limburg.

Overtuig ons maar dat Brunssum net zo bruisend is als IJsselstein. Aan de lokale politiek zal het in ieder geval niet liggen.

—–

©Tekst: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein.
Foto’s: Ton Willemse, Karin Doornbos

 

Reacties zijn vanzelfsprekend welkom. Je reactie wordt pas na moderatie eventueel gepubliceerd. Als je je reactie privé wilt houden, vermeld dit dan bij je bericht.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *