boom_haakwerk_creatief_ijsselstein

Een intrigerend gezicht als je aan komt lopen bij het Kronenburgplantsoen. Een boom met een bontgekleurde stam. Is het verf? Een uitgebreide variant op de vele rode (‘ik word gekapt’) en blauwe (‘o nee, toch niet’) stippen die we de laatste jaren veelvuldig op onze bomen zien staan? Is het onderdeel van een kunst- of schoolproject?

Boom_haakwerk_liefs_uit_IJsselstein

Bij nadere inspectie blijkt de creatieve uitspatting uit gehaakte lapjes te bestaan die de stam gedeeltelijk omsluiten. Een soort patchwork sprei maar dan voor bomen. Het kleurige geheel past wonderlijk goed bij de groene monumentale omgeving.

Boom_haakwerk_liefs_uit_IJsselstein_couleur_locale

Het prachtige staaltje huisvlijt komt van de creatieve handen van de bewoners van Isselwaerde, Marienstein en Ewoud Gasthuis is te lezen in de toelichting. Het werk wordt omschreven als ‘boombekleding’. Het is mooi, het is kleurrijk en ik ben benieuwd wat de achterliggende gedachte is bij deze boomversiering. Het is niet waarschijnlijk dat de boom het koud heeft op ‘een van de warmste aprildagen ooit‘.

boom_gekleurde_stam_creatief_couleur_locale

Ik hoop dat iemand kan vertellen wat er achter dit project steekt. Als het niet schadelijk voor de boom is, dan zeg ik: ‘meer, meer, meer!’ Want alle positieve aandacht voor onze stadsbomen is welkom. En natuurlijk juichen wij creatieve en kunstzinnige initiatieven toe. Misschien kunnen we er ook verkeersborden en lantaarnpalen bij betrekken.

Couleur locale in de ruimste zin van het woord.

©Foto’s en tekst: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *