Atelierroute_IJsselstein_Karin_Doornbos_Liefs_uit_IJsselstein

Misschien is niet iedereen het ermee eens, maar we staan aan de vooravond van een prachtig weekend in IJsselstein. Het IJsselFEstein, de IJsselsteinse editie van A Local Swim in de Hollandse IJssel en natuurlijk de Atelierroute Lopikerwaard.

Het is alweer twee jaar geleden dat de Open Atelierroute Lopikerwaard georganiseerd werd. Ik heb toen veel mooie kunstwerken gezien en leuke mensen ontmoet. Het is interessant en natuurlijk ook gezellig om een kijkje in de keuken bij de verschillende lokale kunstenaars te nemen.

Silvia Borgers
Ik was onder andere bij Silvia Borgers en Willem van der Wiel. En daar zijn natuurlijk foto’s van. Silvia doet dit jaar helaas niet mee aan de Atelierroute. Maar als je geïnteresseerd bent in haar werk kun je -na afspraak- vast wel eens op een ander tijdstip terecht. En check haar website.

Silvia Borgers – Diverse werken


Willem van der Wiel

Bij Willem ben je op zaterdag 2 en zondag 3 september (in principe van 11.00 – 17.00 uur) van harte welkom aan de Poortdijk. Zijn huis is zijn expositieruimte. Loop gerust even binnen.

Willem van der Wiel – Oudega 2013 (Olieverf op linnen, 2015)

 

Willem van der Wiel – Diverse werken. 

 

Silvia Borgers – Superbia.

Wat gebeurt er in 2017?
Je bent van harte welkom bij de deelnemende kunstenaars op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017. De ateliers zijn herkenbaar aan de wapperende vlag van de Atelierroute Lopikerwaard. Ze zijn geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een mooie kans om een fietstocht door de prachtige groene Lopikerwaard te combineren met kunst & cultuur.

Op de website vind je alle info over de deelnemende kunstenaars en een routekaart naar de locaties van de ateliers.

Liefs_uit_IJsselstein_Karin_Doornbos_Atelierroute
Ketlin van Esschoten – Expositie ‘Eigentijds vervlochten met MIJ’- Museum IJsselstein.


Ketlin van Esschoten
Ik denk dat ik in ieder geval even ga kijken bij Ketlin van Esschoten. Ketlin exposeert regelmatig in Museum IJsselstein en op diverse andere locaties. Ik ben bekend met veel van haar werk, maar nog niet met haar atelier en nieuwste werken.

Keramiekkunstenaar_Dick_Versluis_bibliotheek_liefs_uit_ijsselstein
Keramiekkunstenaar Dick Versluis aan het werk in de bibliotheek IJsselstein

Dick Versluis
Als je van vogels houdt, dan mag je een bezoek aan het atelier van Dick Versluis niet missen. Zijn atelier is alleen op zondag geopend. Dick leidt je meer dan graag rond en vertelt enthousiast over zijn werk en achtergrond. Dick is ook stadsgids en geeft pop-up workshops in de bibliotheek.

Er is weer heel veel te zien dit jaar. Check hier alle deelnemers en plan lekker je eigen route met de bijgesloten routekaart. Ik bepaal mijn route morgen. I’ll keep you posted!

©Foto’s en tekst: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein


Reacties zijn vanzelfsprekend welkom. Je reactie wordt pas na moderatie eventueel gepubliceerd. Als je je reactie privé wilt houden, vermeld dit dan bij je bericht.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *