Liefs_uit_IJsselstein_Karin_Doornbos_Heeren_van_de_wijn

Niets fijner dan een mistige en zonnige septembermorgen. Zelfs als het nog augustus is. De herfst zit onmiskenbaar in de lucht. De bladeren beginnen te verkleuren. De laaghangende zon verlicht stad(je) en land op een bijzondere en sprookjesachtige manier en geeft onverwachte doorkijkjes. Herfst! Ik hou ervan. De natuur is volop in beweging. De bomen geven een prachtig kleurenpalet. Het is stiekem nog een beetje zomer maar de nachten en ochtenden zijn fris. Het wordt steeds vroeger donker. Straks klettert de regen tegen de ruiten als we heerlijk binnen zitten met de kaarsjes aan. Hopelijk heeft u de hond uitgelaten.

Liefs_uit_IJsselstein_Karin_Doornbos_Heeren_van_de_wijn_zon
‘Heeren van de wijn’. Dames ook?

 

Liefs_uit_IJsselstein_Karin_Doornbos_doorkijkje_ABNHipster met pizzadoos
Vandaag is het in ieder geval een prachtige dag voor een vroege wandeling. Met hond natuurlijk. Op maandagochtend is het stadje nog niet helemaal wakker. De meeste winkels zijn gesloten. De terrassen liggen er verlaten bij. Een enkele fietser doorkruist de stille straten. Er lopen een paar zakenmannen in pak. Op de IJsselkade gooit een hipster-dude in badjas een pizzadoos in een kliko. De stilte na de storm van een drukke en geslaagde zondagmiddag. De stad heeft vele gedaantes.

 

Liefs_uit_IJsselstein_Karin_Doornbos_kerkstraat
De Kerkstraat ligt er verlaten bij


Denkend aan IJsselstein zie ik….

Vul zelf maar in. Wat zie jij? Ik hoop dat IJsselstein zo charmant en lieflijk blijft. Een klein historisch vestingstadje. Met een prachtig groen en redelijk ongerept buitengebied. Met veel ruimte voor kleinschalige initiatieven en ongereguleerde recreatiemogelijkheden. Ik geniet er volop van. En… gelukkig hebben we altijd de foto’s nog.

Nagekomen bericht: het wordt morgen 28 graden. Dus hoezo herfst?

 

herfst
Doorkijkje naar de IJsselpoort

©Foto’s en tekst: Karin Doornbos / Liefs uit IJsselstein


Reacties zijn vanzelfsprekend welkom. Je reactie wordt pas na moderatie eventueel gepubliceerd. Als je je reactie privé wilt houden, vermeld dit dan even bij je bericht.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *