Benschopperpoort IJsselstein Instawalk Liefs_uit_IJsselstein

Verrassende Eerste IJsselsteinse Instawalk

Eindelijk is het zover. De Eerste IJsselsteinse Instawalk. We zijn al een poosje bezig met brainstormen en plannetjes maken. Dat we iets willen met Instagram staat vast. Maar wat moet het precies gaan worden? Een Instagramwandeling dus. Alles wat je nodig hebt is een smartphone en een Instagramaccount. En wie zijn ‘we’ dan wel? Deze Instawalk is georganiseerd door Angelique van Lierop van Uit in IJsselstein en uw eigenste blogger en Instagrammer Karin Doornbos. Ofwel KarinD030. Stadsgids en beeldend kunstenaar Dick Versluis maakt het team compleet.

Oproep op sociale media
Na onze oproep op Instagram, Facebook en andere media krijgen we veel enthousiaste reacties. Natuurlijk van ons vaste clubje Instagrammers. Maar ook veel anderen zijn nieuwsgierig. Er zijn mensen die graag mee willen lopen maar op het geplande tijdstip niet kunnen. Uiteindelijk ontstaat er een leuk en divers groepje uit de aanmeldingen. En daar staan we dan ruim voor het afgesproken tijdstip bij de bibliotheek aan de Overtoom. Een tikje gespannen en onwennig. ‘Zal iedereen komen?’ ‘Hoe zal alles verlopen?’ Het is 20.00 uur. Het aantal deelnemers blijkt boven verwachting. De sfeer zit er al snel in. Telefoons in de aanslag en let’s go!

Een leuk weetje: onze nieuwe burgervader Patrick van Domburg is ook een verwoed en niet onverdienstelijk Instagrammer. Helaas is hij verhinderd. Burgemeestersdingen.

Onverwacht inkijkje
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet had verwacht om heel veel nieuwe dingen te zien. Ik ken de historische binnenstad goed en fotografeer er veel. Maar…. ik heb het mis. Dit geeft de meerwaarde aan van het wandelen met een gids. Dick laat ons bijzondere plekken zien en weet veel te vertellen over de geschiedenis van ons stadje. De foto’s spreken voor zich.

Via de Benschopperpoort en de Molenstraat komen we op mijn favoriete plek: de Walkade. Tot mijn grote verrassing zwaaien er ineens ‘deuren open die meestal voor anderen gesloten blijven’. Bij één van de monumentale panden waar ik al heel lang geïntrigeerd door ben, gaat de poort open. Schaamteloos glippen we de tuin in. We krijgen een mooi kijkje op een schitterende historische gevel en een prachtig aangelegde tuin. En nog een verrassing: er blijkt iemand te wonen die ik ken. “Some guys have all the luck” schreef ik al op mijn Facebookpagina.

Grootstedelijke allure
Het begint te schemeren en we worden getrakteerd op prachtige luchten. Mooier hadden we het niet kunnen treffen. Als we verder lopen valt langzaam de avond. We zijn bij de Utrechtsestraat en alsof het is afgesproken floepen er lichten aan en staat het voormalige postkantoor plotseling te shinen met een grootstedelijke allure. Zeer verrassend. We raken niet uitgekeken en -gefotografeerd. De geplande tijd is inmiddels ruim gepasseerd. Batterijen van telefoons beginnen leeg te raken. Ik voel een verschrikkelijke blaar op mijn voet. De wandeling loopt ten einde. We praten nog even na en iedereen gaat langzaam zijns of haars weegs. Over één ding zijn we het allemaal eens: “Dit moeten we vaker doen!” En dat gaat ook zeker gebeuren. We’ll keep you posted.

Dank aan alle deelnemers voor jullie enthousiaste inbreng en schitterende foto’s!

Foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina en website van Uit in IJsselstein.  En natuurlijk op de accounts van de individuele deelnemers. De leukste en mooiste foto’s krijgen binnenkort een eigen podium.

xX Liefs uit IJsselstein!

Hoe blijf je zichtbaar op Instagram?
Instagram heeft een nieuw design

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *