Druktemakers kinder biënnale Museum IJsselstein

Kindertentoonstelling ‘Druktemakers’

In de periode van 20 mei t/m 17 september 2023 is Druktemakers te zien, de eerste Kinderbiënnale van Museum IJsselstein. Deze interactieve tentoonstelling is helemaal gericht op jonge kunstliefhebbers.  

‘Druktemakers’ draait om eigentijdse, interactieve kunst, gericht op de beleving van basisscholieren. Elk kunstwerk daagt uit tot interactie, participatie en creatie. Doen, ontdekken, maken en verwonderen staan centraal! Bijvoorbeeld door zelf mee te bouwen aan een continu veranderend werk, bij te dragen aan een digitale presentatie of fysiek te bewegen in een installatie.  

Voor en door kinderen
Een belangrijk aspect is dat de biënnale mede is samengesteld door 19 IJsselsteinse kinderen (kinderambassadeurs van het museum). Zij zijn gekoppeld aan de 10 deelnemende kunstenaars: Maze de Boer, Lambert Kamps, Amerentske Koopman, Ernesto Lemke, Jelle Mastenbroek, Nou & Herkauw (Ruben Boxman en Adri Schokker), Fedor van Rossem, Jolanda Schouten en Jonas Vorwerk. 

Al vanaf maart zijn deze kinderambassadeurs en de kunstenaars aan het werk om samen de tentoonstelling te creëren. De kunstwerken die uit de samenwerking voortkomen zijn vanaf 20 mei voor iedereen te ervaren.  

Museum IJsselstein 
Bezoekadres: Walkade 2-4, 3401 DS IJsselstein   
www.museumijsselstein.nl  
Telefoon 030 – 688 6800   
Openingstijden museum: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur   

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *