Calendar

feb
27
wo
Verlichte stadswandeling @ Bibliotheek IJsselstein
feb 27 @ 7:30 pm – 9:00 pm

Zie IJsselstein in een heel ander licht!

UIT in IJsselstein | Tourist Info organiseert van oktober tot en met maart rondleidingen langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. Een stadsgids neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.

Wandel woensdagavond 27 februari mee. Deze wandeling is inclusief een bezoek aan de oude Stadswaag en ontmoeting met de waagmeester.

De wandeling start vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa anderhalf uur. Vooraf reserveren via info@uitinijsselstein.nl

Meer informatie: Uit in IJsselstein

 

Stadswandeling langs verlichte monumenten binnenstad Liefs uit IJsselstein
Foto: Verlichte Kasteeltoren / Liefs uit IJsselstein
mrt
1
vr
De Schrijfkroeg @ De Centrale
mrt 1 @ 10:00 am – 4:00 pm

De ruimte in De Centrale IJsselstein vult zich met inspiratie voor de eerste editie van De Schrijfkroeg op 1 maart 2019. De Schrijfkroeg is een initiatief van IJsselstein Schrijft.

Van 10.00 – 15.00 uur staat dan de schrijftafel klaar voor iedereen die liever samen met anderen schrijft dan alleen. Je schrijft aan je eigen werk, laat je inspireren door anderen en deelt je kennis en ervaring waar dat wordt gevraagd. Ook voor (aspirant) schrijvers is er voldoende materiaal aanwezig om zelfstandig uit te vinden of het schrijven je in het bloed zit.

Aanmelden is niet nodig. Kosten voor deelname zijn er niet. Heb je iets dat het schrijfproces van de andere schrijvers stimuleert? Neem dat dan mee naar de schrijftafel. Dat mag variëren van een inspirerende quote tot een heerlijke zelfgebakken chocoladetaart. Koffie en thee staat, tegen een kleine vergoeding, voor je klaar. Leuk om je daar te ontmoeten!

Meer informatie: http://www.ijsselsteinschrijft.nl/wp/IJsselstein Schrijft

mrt
23
za
IJsselstein Schoon
mrt 23 @ 12:30 pm – 5:00 pm

Help mee op 23 maart 2019 met het ‘schoonvegen’ van de Hollandse IJssel!
In een schone omgeving voelen mensen zich prettiger, blijven mensen langer en geven ze meer uit. Veel ondernemers, beheerders, verenigingen en gemeenten zetten zich dan ook graag in voor een schone omgeving. IJsselstein zeker! Wij zijn op zoek naar honderdveertig bedrijven, organisaties, verenigingen en inwoners(groepen) die een stukje Hollandse IJssel adopteren in de vorm van een donatie en/of als vrijwilliger zodat wij op 23 maart 2019 een deel van de Hollandse IJssel kunnen schoonvegen. Dit project is een onderdeel van IJsselstein Schoon! Een initiatief van de gemeente IJsselstein in samenwerking met Kiwanis IJsselstein en de Stichting Enjoycleaningup. Wij houden dan grote voorjaarsschoonmaak om de Hollandse IJssel klaar te maken voor het toeristenseizoen losbarst. Sluit u zich ook aan bij één van de 140 kavels en helpt u mee uw Hollandse IJssel schoon te vegen? Bron: IJsselstein Schoon

Lees meer informatie op Enjoycleaningup

Liefs uit IJsselstein
Foto: Liefs uit IJsselstein, Hollandsche IJssel